ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αϊ-Βασίλης από παιδί σε παιδί”: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά που έχουν ανάγκη

Για ακόμα μια χρονιά οι δημότες Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης έδειξαν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο, καθώς ανταποκρίθηκαν στη δράση "Αϊ-Βασίλης από παιδί σε παιδί", που αφορούσε τη συγκέντρωση παιχνιδιών-καινούριων ή μεταχειρισμένων σε πολύ καλή κατάσταση- για παιδιά ηλικίας από 1-16 ετών. Ένας "λόφος" με δώρα συγκεντρώθηκε στο αίθριο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από μικρούς και μεγάλους που συνεισέφεραν ώστε να μη λείψει από κανένα παιδί αυτές τις μέρες ένα δωράκι.

Τα δώρα προορίζονται για παιδιά ευάλωτων οικογενειών καθώς και παιδιών ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά και παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα", όπως και παιδιών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης που υποστηρίζονται από την Πρόνοια των Δήμων. Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλλαν σειρά φορέων, συλλόγων, Κοιν.Σεπ. και Δήμων της Μεσσηνίας, ώστε και αυτά τα Χριστούγεννα παιδιά που έχουν ανάγκη ή δοκιμάζονται από ασθένεια να πάρουν χαρά με ένα δώρο.

Η συγκέντρωση παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά, και διήρκησε για περίπου 20 μέρες,  από 1 έως 22 Δεκεμβρίου, με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν τα παιχνίδια σε προκαθορισμένα  σημεία της Καλαμάτας,  της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης.  Ως σημεία συγκέντρωσης των παιχνιδιών είχαν οριστεί:

Καλαμάτα

  • Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
  • Πλατεία των Ευχών (Σπιτάκι Αϊ-Βασίλη)
  • ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας & Κ.Ε. Φάρις
  • House by Phaos
  • Κέντρα Ξένων Γλωσσών
  • «Προχωρώ», Αριστομένους 23 & Ψαρών 98
  • Επιχειρήσεις οδού Σφακτηρίας

Μεσσήνη

  • Κοινότητα Μεσσήνης, Μουλαβασίλη 12–18
  • Σωματείο Εθελοντών, Πολυτεχνείου 22 (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: 6983512012)
  • Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης», Παπαφλέσσα 2

Καρδαμύλη

  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Καρδαμύλης

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράση υλοποιήθηκε και φέτος με τη συνεργασία της Κοιν.Σ.Επ. «Phaos», της Α.Μ.Κ.Ε. «Κάθε Βιβλίο Ένα Ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε», του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), του Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας (Ε.ΣΥ.Π.Π.Π.Ε.Μ.), του Σωματείου Εθελοντών Δήμου Μεσσήνης, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας, της Ακαδημίας Δεξιοτήτων «Προχωρώ», της Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης», καθώς και των επιχειρήσεων της οδού Σφακτηρίας.

Η δράση υποστηρίχθηκε από την Κοινότητα Μεσσήνης και την Κ.Ε. Φάρις, και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας του Δήμου Μεσσήνης και τον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Δημοφιλέστερα

To Top