Messinia Live

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: “Η κοροϊδία συνεχίζεται στο θέμα της σταφίδας”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

"Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ συνεχίζεται και από τον καινούργιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα της σταφίδας, υποσχέθηκε και αυτός με τη σειρά του ότι το Μάρτιο θα δοθεί λύση και ακόμα τίποτα με τους σταφιδοπαραγωγούς να έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια για την καινούργια χρονιά, χρεωμένοι και αντιμέτωποι με μια τεράστια αύξηση του κόστους παράγωγης.

"Αυτοί συνεχίζουν ένα χρόνο τώρα με ψέματα, πανηγυρισμούς, επικοινωνιακά τρικ ότι στηρίζουν τους αγρότες και το εμβληματικό προϊόν την σταφίδα όπως λένε. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο"

Προσφέροντας την σταφίδα σε μεγαλέμπορους εξαγωγής, σε εξευτελιστικές τιμές, βγάζοντας αυτοί όσο περισσότερο κέρδος μπορούν από τον ιδρώτα των παραγωγών , από την μια και από την άλλη προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις των σταφιδοπαραγωγών, που με τον αγώνα τους εδώ και ένα χρόνο πιέζουν την κυβέρνηση να δώσει λύση .

"Η κυβέρνηση "μπουκώνει" με δισεκατομμύρια ευρώ και με προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, αλλά για τον πρωτογενή τομέα πετάει κάποια ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα"

Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. .Τους λέμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, καλούμε για άλλη μια φορά τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στους διαφόρους σωτήρες, να οργανωθούν σε αγροτικούς συλλόγους και να κατέβουν στον δρόμο του αγώνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές.

-Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

-Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών.

-Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

-Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

-Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

-Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Exit mobile version