Messinia Live

Με αφορμή την αρθρογραφία στον τοπικό τύπο για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΕΔΩΡΟΥ ΜΠΟΛΕΤΗ

Το συνέδριο του ΚΚΕ είναι αντικειμενικά κορυφαίο πολιτικό γεγονός και δικαίως απασχολεί την ελληνική κοινωνία, ανοίγει τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το τι λέει το ΚΚΕ. Είναι λογικό κάθε εργαζόμενος, κάθε άνθρωπος που ανησυχεί για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, για το που πάνε τα πράγματα, να μελετά, να παρακολουθεί τις επεξεργασίες του ΚΚΕ για τις εκτιμήσεις που συλλογικά κάνει, για τις προβλέψεις και τις τάσεις, αν μη τι άλλο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Επίσης είναι λογικό να ανησυχεί την αστική τάξη και τα επιτελεία της, αναπαράγοντας βρωμιές μέχρι και ψέματα για το ΚΚΕ, με μοναδικό στόχο να σπιλώσει - αποκόψει - εμποδίσει την συνάντηση με τις θέσεις - επεξεργασίες του ΚΚΕ κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που αναζητά λύση στα οξυμένα προβλήματα ψάχνει - ακούει - προβληματίζεται. Τι "οπισθοδρομικούς", τι "παλαιολιθικούς και μαρμαρωμένους", τι "συστημικούς και ακίνδυνους" μας έχουν αποκαλέσει αυτές τις μέρες. Εδώ συναντιέται κάθε λογής επιχείρημα, από τους ναζιστικούς κύκλους μέχρι τους "προοδευτικούς", καταλήγοντας στο ίδιο μότο: "Το ΚΚΕ αν δεν εξαφανιστεί - πρέπει να αλλάξει, να προσαρμοστεί".

Όλοι αυτοί ζητάνε να απεμπολήσουμε τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας. Ουσιαστικά ζητάνε να αλλάξουμε το κύριο - ουσιαστικό, αυτό που κάνει το ΚΚΕ μοναδικό - διαφορετικό, την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, την Σοσιαλιστική - Κομμουνιστική Κοινωνία. Άλλος λέει "προσαρμογή στα σύγχρονα", άλλος " Σοσιαλισμό με αγορά" κτλ, όλα καταλήγουν στον βασικό πυρήνα του ερωτήματος:

Τελικά ο καπιταλισμός διορθώνεται; Μπορεί να γίνει φιλολαϊκός; Μπορεί να συνυπάρχουν κέρδη και εργατικά δικαιώματα; Μπορεί τελικά μια κυβέρνηση στον καπιταλισμό να υπηρετεί τον λαό, όσο το κουμάντο στην οικονομία και στη παραγωγή κάνει το καπιταλιστικό κέρδος; Μπορεί να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες όσο κριτήριο για το τι - πώς - πόσο θα παραχθεί καθορίζεται από την κερδοφορία των καπιταλιστών;

Η απάντηση είναι μόνο ΟΧΙ! Και αυτό μπορεί να το δει κάθε καλοπροαίρετος, αρκεί απλά να δει την ζωή του, την πείρα του.

Τελικά πουθενά στον κόσμο, καμία αριστερή - προοδευτική κυβέρνηση που κυβερνούσε τον καπιταλισμό όχι μόνο δεν κατάφερε να βάλει τον "άνθρωπο πάνω από τα κέρδη", απεναντίας έγινε "βασιλικότερη του βασιλέως" παίρνοντας μέτρα που ήθελε ο καπιταλισμός και που οι "δεξιές " κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να τα φέρουν.

Τελικά πουθενά στον κόσμο, καμία αριστερή - προοδευτική κυβέρνηση που κυβερνούσε τον καπιταλισμό όχι μόνο δεν κατάφερε να περιορίσει τις ανισότητες, απεναντίας τις όξυνε, γιατί ο βασικός νόμος ανάπτυξης του καπιταλισμού είναι οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί - φτωχότεροι και περισσότεροι.

Βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι που δεν βάζουν μυαλό. Επειδή κάνουν το λάθος κατ' επανάληψη, μας καλούν να το κάνουμε και εμείς, κουνώντας μάλιστα και το δάκτυλό τους, φτάνοντας στο σημείο να υπηρετούν τελικά τα συμφέροντα του συστήματος που θέλει σώνει και ντε το ΚΚΕ ενσωματωμένο.

Απεναντίας το ΚΚΕ είναι εδώ, δυναμώνει, οργανώνει τη μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση. Η απάντηση στα αδιέξοδα του λαού και τα λαϊκά προβλήματα δεν μπορεί να βρεθεί μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και το ΚΚΕ προτείνει τη σύγκρουση και την επαναστατική ανατροπή αυτής της κατάστασης. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, είναι αυτός που μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεινά του καπιταλισμού. Να οργανώσει δηλαδή με τέτοιον τρόπο την οικονομία, αξιοποιώντας το σύνολο των τεχνολογικών και επιστημονικών δυνατοτήτων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους.

Είμαστε σίγουροι για τους εργαζόμενους και το λαό ότι θα βγει στο προσκήνιο, γιατί είναι οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου σήμερα, που στον καπιταλισμό τον ρουφάνε οι κηφήνες καπιταλιστές, ιδιοκτήτες εργοστασίων - τραπεζών - μονοπωλίων. Εμείς σε αυτούς πιστεύουμε, γιατί αυτοί θα είναι οι πραγματικοί εξουσιαστές την αυριανής κοινωνίας.

Μπολέτης Θοδωρής, Γραμματέας Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Exit mobile version