ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφισοκόλληση για τον νέο Μητροπολίτη Μάνης! – Μανιάτες: Δεν το κάναμε εμείς!

Για μία πρωτοφανή προσπάθεια “εκβιασμού” της Ιεραρχίας για επιβολή προσώπου σε εκλογή Μητροπολίτη, σχετικά με την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, κάνει λόγο η ιστοσελίδα εκκλησιαστκών θεμάτων Romfea, η οποία αναφέρει ότι τη Δεύτερα 5 Φεβρουαρίου άγνωστοι κόλλησαν αφίσες σε κολώνες απέναντι από την Ι. Μ. Πετράκη, για την συγκέντρωση των Μανιατών προ της εκλογής του νέου Δεσπότη τους. Δεν γνωρίζουμε εαν αυτό τελεί σε γνώση υποψηφίου, παρόλα αυτά η πράξη αυτή είναι πέρα από κάθε εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. Να αναφερθεί ότι Συνοδικός Μητροπολίτης σχολιάζοντας την προσπάθεια επιβολής υποψηφίου, ανέφερε ότι “η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες! Απορώ εάν δεν εκλεγεί τελικά ο εν λόγω υποψήφιος, πως θα αντικρίσει τον νέο Επισκοπό του;”

Άμεση υπήρξε η αντίδραση των Τοπικών Φορέων της Μάνης, μετά το δημοσίευμα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr σχετικά με τις αφίσες που αναρτήθηκαν πέριξ της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

Ο εκπρόσωπος των Τοπικών Φορέων μέσω της Romfea.gr κάνει λόγο για δυσφήμιση από ανώνυμους αφισοκολλητές, οι οποίοι μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την υποψηφιότητα που στηρίζουν. Ειδικότερα, αναφέρουν:

Σχετικά με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε το πρακτορείο σας Romfea.gr με τίτλο “Απειλητικές αφίσες στην Ιερά σύνοδο” σπεύδουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι:
1ον η Επιτροπή και οι τοπικοί φορείς της Μάνης αγνοούν παντελώς το γεγονός,
2ον είναι παράλογη η ανάρτηση τέτοιας αφίσας πέριξ της Ιεράς συνόδου διότι δεν υπάρχει κοινότητα Μανιατών εκεί στην οποία και να απευθύνεται.
Εκ των ανωτέρω είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κακόβουλος σκοπός του άγνωστου αφισοκολλητή είναι να πλήξει την τιμή, την υπόληψη και την υποψηφιότητα που στηρίζουμε με σκοπό την δυσφήμηση της στα μάτια των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών τους οποίους υπερβαλλόντως σεβόμεθα και τιμούμε.
Επιφυλασσόμεθα να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο κατά των ανωνύμων “εργοσυκοφαντών” μας – αφισοκολλητών.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΝΙΑΤΩΝ
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://www.romfea.gr/diafora/19953-apeilitikes-afises-stin-iera-sunodo-gia-tin-eklogi-tou-mitropoliti-manis

Αφισοκόλληση για τον νέο Μητροπολίτη Μάνης! – Μανιάτες: Δεν το κάναμε εμείς!

Δημοφιλέστερα

To Top