Μουσική

1η Συνάντηση Μουσικής Blues στην Καλαμάτα!

BLUES AΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ “LINCOLN AVENUE” KAI “BLUES ESCAPE”

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και ώρα 21:00, ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τυρόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κιθαρίστες της εποχής μας, συναντά τους “Lincoln avenue” και τους “Blues escape”, δύο μπλουζ μπάντες της Καλαμάτας, στην 1η συνάντηση μουσικής Blues στην πόλη!

Οι Lincoln Avenue είναι μια blues-rock μπάντα από την Καλαμάτα που συστάθηκε το 2016, με επιρροές από Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Albert King, B.B. King, Koko Taylor, Chris Cain, Rory Gallagher, ZZ Top, Allman brothers, Robben Ford, Beth Hart, Michael Landau και πολλούς άλλους. Τα μέλη της είναι: Πηνελόπη Πιστιόλη – Πάνος Πανταζόπουλος: φωνητικά, Μιχάλης Μπαστακός: κιθάρα, Περικλής Παπακωνσταντίνου: μπάσο, Περικλής Παπακωνσταντίνου: τύμπανα.

Οι Blues Escape δημιουργήθηκαν το 2016 στην Καλαμάτα και αποτελούνται από τους John Forow: ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, πλήκτρα, φωνή, Γιώργο Χόχωλη ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, Πάρη Χατζηαδάμ: μπάσο, Γιάννη Χαλκίδη: ντραμς. Παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια σε ύφος blues/rock, όπως και διασκευές που ετοιμάζουν κάθε φορά για τις live εμφανίσεις τους.

Guest star στην 1η συνάντηση Blues είναι ο διακεκριμένος κιθαριστής Μπάμπης Τυρόπουλος.
Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Berklee College of Music, όπου κέρδισε υποτροφίες (World Tour, Dave Holland, Νάκας). Έζησε στη Βοστώνη (2008), στο Τέξας (2010), το Λονδίνο (2012) και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα (2013).

KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ BLUES ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της ίδιας μέρας, από τις 18:00 έως τις 20:00, ο Μπάμπης Τυρόπουλος θα δώσει ένα δωρεάν σεμινάριο πάνω στην Blues μουσική για κιθάρα και τις ειδικές τεχνικές της, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η 1η συνάντηση Blues Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών & Φίλων των Δημοτικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις».

Γενική Είσοδος στην συναυλία: 5 ευρώ.

1η Συνάντηση Μουσικής Blues στην Καλαμάτα!
To Top