Messinia Live

1,8 εκατομμύρια οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας, καθώς, σύμφωνα με όσα επισήμανε στην «Political», οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία από τη μη έλευση των οχημάτων από Τεχνικό Έλεγχο ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί η λεγόμενη ΚΤΕΟ-Αποχή και πλέον ο αριθμός των οχημάτων που δεν περνούν από ΚΤΕΟ έχει ξεπεράσει τα 1,8 εκατομμύρια οχήματα!
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην «Political» ο κ. Βήκας, «η διαδικασία ηλεκτρονικής διασταύρωσης των απαραίτητων στοιχείων που επιτρέπει πλέον τον αυτοματοποιημένο καταλογισμό προστίμων σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ είναι έτοιμη, ωστόσο δυστυχώς δεν εφαρμόζεται. Ο κίνδυνος για την οδική ασφάλεια αλλά και η περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλείται από τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ είναι σημαντικά και κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση λήψη μέτρων. Την ίδια στιγμή, οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος σε ανθρώπινες απώλειες είναι ανυπολόγιστο. Όσο δεν εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διασταύρωση ΚΤΕΟ, αυξάνεται το σύνολο των ανέλεγκτων οχημάτων. Το σύνολό τους υπολογίζεται πλέον σε περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα».
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, το πρόστιμο για ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 400 ευρώ, μειούμενο σε 50 ευρώ, αν το όχημα ελεγχθεί εντός 10 ημερών και προσκομιστεί ισχύον δελτίο ΚΤΕΟ.
Το πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης με την αυτόματη βεβαίωση του στο Taxisnet ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Exit mobile version