Messinia Live

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Σε 12 περιορίζονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφει για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Μετά το σοκ από τα χθεσινά 30 μέσα σε 24 ώρες, ίσως ο σημερινός αριθμός να δείχνει μια αποκλιμάκωση. Ωστόσο, πάντα τις Κυριακές τα τεστ είναι σχεδόν τα μισά από τις καθημερινές, οπότε ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων να μην είναι τελικά ενδεικτικός της επιδημιολογικής κατάστασης. Πάντως, η εβδομάδα αυτή έκλεισε στη Μεσσηνία με 101 κρούσματα, ξεκινώντας από μηδενικά τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, σκαρφαλώνοντας στα 30 το Σάββατο 10 Ιουλίου, για να καταλήξουμε στα σημερινά 12.

Τα επόμενα 24ωρα θα φανεί, αν πρόκειται για περιορισμένη έξαρση ή αν έχει υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. Αν και Κυριακή σήμερα, έγιναν 313 rapid test στην Καλαμάτα, στο "Αλ.Κουμουνδούρος" από τον ΕΟΔΥ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 5 ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ  ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σταθερός τα τελευταία 24ωρα διατηρείται ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid. Παραμένουν 5 οι ασθενείς με κορονοϊό, μετά και τις δύο εισαγωγές που έγιναν σήμερα αλλά και τα ισάριθμα εξιτήρια που δόθηκαν. Κενή εξακολουθεί να είναι η ΜΕΘ Covid.

Και σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τα αποτελέσματα των rapid test του Σαββάτου, που έγιναν στο "Αλ.Κουμουνδούρος" στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα:

ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

347 rapid test με 6 θετικά (1.73%) αφορούν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη.

Τα υπόλοιπα θετικά διαγνωσμένα τεστ (συνολικά 30 επιβεβαιωμένα χθες) έγιναν από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, αλλά και από αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests).

Πλέον όπως διαμορφώνεται και πανελλαδικά, ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 20 χρόνια, που σημαίνει ότι πλέον "χτυπάει" άτομα πολύ νεαρής ηλικίας.

 

Μαίρη Περδικέα

 

 

Exit mobile version