ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Πύλο και Μεθώνη ο Πέτρος Τατούλης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Από την Πύλο και την Μεθώνη ο Πέτρος Τατούλης έστειλε το μήνυμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στη “Νέα Πελοπόννησο”

Την Πύλο και τη Μεθώνη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, την Τρίτη 30 Απριλίου. Σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα, ο Πέτρος Τατούλης είχε επί μακρόν συζητήσεις με τους συμπατριώτες του, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για την προσεχή περίοδο.

“Στόχος μας είναι κάθε χρόνο η περιοχή να φιλοξενεί τουλάχιστον ένα διεθνές γεγονός προκειμένου να χτίζει το brand της Μυθικής Πελοποννήσου”

Σε μια περιοχή, όπου η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σε ετήσια σχεδόν βάση κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της τουριστικής και της αθλητικής βιομηχανίας διεθνώς, η απόδοση στην τοπική οικονομία είναι μεγάλη. Η διοργάνωση του Συνεδρίου των Βρετανών Τουριστικών πρακτόρων το 2015 (abta) , το Ironman που έγινε για πρώτη φορά φέτος στην χώρα μας (με την περιφέρεια Πελοποννήσου να καλύπτει τα δικαιώματα του αγώνα για φέτος και για τις επόμενες δύο χρονιές), αλλά και το συνέδριο των Γερμανών πρακτόρων που κέρδισε η περιφέρεια για το 2020, είναι ορισμένα μόνο από τα σημαντικά γεγονότα που διεκδίκησε και συνδιοργάνωσε η “Μυθική Πελοπόννησος” την τελευταία τετραετία εκτοξεύοντας τον προορισμό. Την επιθυμία τους να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η παραγωγή έργου στην τουριστική προβολή της περιοχής επεσήμαναν οι κάτοικοι της Πύλου στην συζήτηση με τον Πέτρο Τατούλη.

“Σημαντικό το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Δήμο Πύλου – Νέστορος”

“Με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της Πύλου, αλλά και του βιολογικού της Μεθώνης , με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Πετροχωρίου, Χωματάδας, Περιβολακίων, όπως και με την κατασκευή του εξωτερικού υδραγωγείου της Πύλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό τμήμα υποδομών για έναν δήμο που η τουριστική του προοπτική προϋπέθετε μια άρτια αντιμετώπιση αναγκών καθημερινότητας. Στον τομέα του πολιτισμού, η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα , αλλά και η δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι δύο από τα σημαντικότερα έργα που ομολογούν τον αμύθητο πλούτο αυτής εδώ της περιοχής και συνθέτουν ένα μοναδικό και παγκόσμιο τουριστικό προϊόν. Αλλά και στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η χρηματοδότηση σύγχρονων εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Μεθώνης και Πύλου αποτέλεσαν δύο σημαντικά έργα της περιφερειακής Αρχής”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης.

Τατούλης: “Οι νίκες απαιτούν στρατηγική, ομοψυχία και θάρρος. Όποιος δειλιάσει τον προσπερνάει η ιστορία”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραβρέθηκε στον λαμπρό εορτασμό της Ναυμαχίας της Μεθώνης, από όπου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα συμπόρευσης σε όλους τους πολίτες της Πύλου, προκειμένου να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται και στην Πυλία, αλλά και στην Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Ημέρα Μνήμης για την Μεθώνη η 30η Απριλίου και τιμής για τον πρωτεργάτη της ναυμαχίας, ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι “όπως στον πόλεμο , έτσι και στην ειρήνη οι νίκες απαιτούν στρατηγική, ομοψυχία και θάρρος. Όποιος δειλιάσει τον προσπερνάει η ιστορία. Στην Πελοπόννησο καταφέραμε διαχρονικά να σταθούμε όρθιοι και να μην γονατίσουμε ποτέ”.

Σε Πύλο και Μεθώνη ο Πέτρος Τατούλης
To Top