Messinia Live

10 χρόνια Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Επετειακό Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας - 18 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, 80 ΜΟΥΣΙΚΟΙ, 100 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Ιούλιος χωρίς Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας δεν γίνεται! Μετά την περσινή επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, 60 εθελοντές και παρακολούθησαν πάνω από 12.000 άτομα, το ΦΔΚ επιστρέφει δυναμικά στις 26, 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες!

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους κινητοποιήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.

Φέτος, στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα έχουμε τους:

26/7
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Φ.Α.Κ.Α
BLUES ESCAPE
FALLEN PARADISE
27/7
FUNDRACAR
GOBEY & P-GIAL
UNDERDOGS
ΡΑΧΗ CITY
BFR
28/7
NIGHTSTALKER
Mr BOOZE
UNDER THE SUN
SIX WAYS FROM MONDAY
29/7
ΘΡΑΞ ΠΑΝΞ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ
THE HILLBILLY HELOT & THE FUCKTASTICS
ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί:
-Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης.
-Να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω
αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.
-Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας εδώ και 10 χρόνια αποτελεί θεσμό για την πόλη, και έχει καταφέρει να κερδίσει μία αξιοσέβαστη θέση ανάμεσα στα νεανικά φεστιβάλ της Ευρώπης και προσελκύει πολλούς καλλιτέχνες και κοινό, όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ποικίλες δραστηριότητες και ο διεθνής χαρακτήρας του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας συμβάλλουν στην προβολή της πόλης της Καλαμάτας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και βοηθούν στην ανάδειξη της πόλης μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, τόσο λόγω της φυσικής της ομορφιάς, όσο και της έντονης πολιτιστικής δραστηριότητας.

Exit mobile version