Juniors Food

Τραγανο-ζουμερές κοτομπουκιές

Οι κοτομπουκιές είναι απο τα μεζεδάκια που ξετρελαίνουν τα πιτσιρίκια. Είναι νόστιμές και χορταίνουν τα παιδιά μας. Είναι όμως υγιεινές; Επειδή δεν είμαστε του fast-food ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά, σας προτείνουμε τη σπιτική τους εκδοχή! Τι καλύτερο απο  ζουμερές κοτομπουκιές φτιαγμένες με πολλή αγάπη απο τα χεράκια μας για να τις απολαύσουν αυτοί που αγαπάμε;

Υλικά για την εκτέλεση:

  • 500 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 300 ml ξυνόγαλα ΔΡΟΣΑΤΟ ΦΑΓΕ

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα
  • σκόρδο σε σκόνη
  • μουστάρδα σε σκόνη
  • τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί για το πανάρισμα)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το ξυνόγαλα με τα μπαχαρικά

  2. Σε ένα πλαστικό μπωλ που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου που έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκιές

  3. Περιχύνουμε με το μυρωδάτο ξυνόγαλα κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι

  4. Αφήνουμε στο ψυγείο στο ψυγείο τουλάχιστον μερικές ώρες, μέχρις ότου να μαριναριστεί επαρκώς το κοτόπουλο, ώστε να αφρατέψει και να απορροφήσει τη γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών (παρεμπιπτόντως μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας μυρωδάτο συνδυασμό ανάλογα με τα γούστα σας)

  5. Βγάζουμε μια-μια τις μπουκιές από τη “μαρινάδα” τους (όπου έχει πήξει αισθητά από την αρχική της σύσταση) και χωρίς να χρειαστεί αλεύρωμα και “πέρασμα” από χτυπημένα αυγά, τα ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο με τριμμένη φρυγανιά 

  6. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα σε καυτό λάδι (φυσικά ελαιόλαδο), μέχρι να επιτύχουμε την πολυπόθητη “χρυσαφένια” όψη, που εγγυάται ικανοποιητικό τηγάνισμα και παράλληλα ζουμερό κρέας.

  7. Συνοδεύουμε με ένα δροσερό και γρήγορο ντιπ με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και μια κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού ή μια κέτσαπ με μεσογειακά μυρωδικά.

 

Δημοφιλέστερα

To Top