Επιχειρείν

Σαββίδης για Mega: Καθήκον μας η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους

ΣΑΒΒΙΔΗΣ:”ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ 25.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ MEGA”

Κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το MEGA.
«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος ότι το MEGA πρέπει να γίνει ο κύριος φορέας των αμερόληπτων ειδήσεων, όπου η ημερήσια διάταξη θα έχει στην πρώτη θέση την ηθική και την αλήθεια» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε επιστολή του προς την ALPHA BANK ο Ιβάν Σαββίδης (Dimera Media Ltd)αναφέρει ότι δεσμεύεται να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα προκύψει ενώ είναι έτοιμος να συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας το ποσό των 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8.000.000 ευρώ θα αχθεί για εξόφληση των προς τους εργαζόμενους της από μακρού οφειλομένων και το ποσό κατ’ ελάχιστο 10.000.000 ευρώ θα αχθεί προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της Τηλέτυπος προς τις τράπεζες.
Παράλληλα η Dimera Media Investments LTD δηλώνει ότι προτίθεται με το παραπάνω ποσό να συμμετάσχει, ως το ποσοστό που της αναλογεί για την κάλυψη της δικής της συμμετοχής στην μέλλουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τηλέτυπος.
Το σημαντικό της εξαγγελίας αυτής του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media ltd) είναι πως για πρώτη φορά ένας εκ των μετόχων, δηλώνει πως θα καλύψει τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και τις απαιτήσεις των τραπεζών για την επαναλειτουργία του MEGA. Η δημόσια πρόταση αυτή γίνεται, δύο μέρες πριν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, κατά την οποία ο Ι. Σαββίδης αναμένεται να κονταροχτυπηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και τυπικά ο Σαββίδης στο MEGA με 19,63%

Με ανακοίνωσή της, η εταιρία “Τηλέτυπος” επιβεβαίωσε την εξαγορά του 19.63% των μετοχών της από τον Ιβάν Σαββίδη, μέσω της “Dimera media”.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση γνωστοποιεί και τον καταμερισμό των μετοχών των εταιριών που έχουν πλέον στην κατοχή τους κομμάτι του “Mega Channel”. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Τηλέτυπος Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 24.5.2017 η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Dimera Media Investments LTD γνωστοποίησε στην εταιρεία την απόκτηση 19.791.879 μετοχών της Τηλέτυπος Α.Ε. με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Τα δικαιώματα ψήφου Dimera Media Investments LTD φέρονται να κατέχονται άμεσα στο σύνολό τους από την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Dimera LTD.

Τα δικαιώματα ψήφου Dimera LTD φέρονται να κατέχονται άμεσα κατά ποσοστό 86,21% από την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Belterra Holdings LTD, κατά ποσοστό 12,55% από τον κ. Νίκο Σαββίδη του Ιωάννη και κατά ποσοστό 1,24% από τον κ. Γεώργη Σαββίδη του Ιωάννη.

Τα δικαιώματα ψήφου της Belterra Holdings φέρονται να κατέχονται άμεσα κατά ποσοστό 91% από τον κ. Νίκο Σαββίδη του Ιωάννη και κατά ποσοστό 9% από την κα Κυριακή Σαββίδη (ή Σαββίδου) του Γεωργίου”.

Παρέμβαση Μπόμπολα για Mega-Σαββίδη

Με γραπτή του δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ethnos.gr, ο Φώτης Μπόμπολας παίρνει θέση σχετικά με την πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη.

Μιλάει συγκεκριμένα για κίνηση, η οποία δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις και είναι απολύτως επιχειρηματική.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Με προσωπικό και οικονομικό κόστος, προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της «Τηλέτυπος» αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες.

Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Πολιτική κόντρα για Mega-Σαββίδη

Να επισημάνουμε ότι ήδη απο τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης εξαγόρασε το 20% του Mega ξέσπασε πολιτική κόντρα μέσω ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ν.Δ.: Παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός
“Χέρι-χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει:
“Η συμφωνία Μπόμπολα-Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών”.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως δεν είναι καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών και συμπληρώνει: “Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του, και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ”.
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:
– Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
– Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
– Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;
“Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς”, καταλήγει η ΝΔ.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη.Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει “έπεται και συνέχεια”.
“Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό”.

Μαξίμου: Γελάει ο κόσμος

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι καταλόγισαν στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ”.
“Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος”, πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Σαββίδης για Mega: Καθήκον μας η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους
To Top