ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη “Μπλε Φάλαινα”

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ “ΚΡΟΥΕΙ” Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
“ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα” μετά και τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας.
Ο Άρειος Πάγος ζητά ενημέρωση και πρόληψη περιστατικών που σχετίζονται με την “Μπλε Φάλαινα”
Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για το ζήτημα, καθώς διεξάγουν έρευνες με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ,τώρα όμως και οι κατά τόπους εισαγγελίες ανά την Επικράτεια έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενα νέα περιστατικά.
Συγκεκριμένα,η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ύστερα και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το “παιχνίδι” που οδηγεί στην αυτοκτονία μικρά παιδιά, προχώρησε σε μια παραγγελία προς τις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας.
Μέσω της παραγγελίας αυτής έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Παράλληλα, διέταξε να προχωρήσουν στην έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο.

Δημοφιλέστερα

To Top