ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω απο 621 παιδιά για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

441 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ 621 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

51 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Πάνω απο 621 παιδιά θα συμμετέχουν απο τον Σεπτέμβριο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας.Ο αριθμός αυτός προκύπτει απο τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.
Ο Δήμος προσδοκά ότι ο αριθμός αυτός θα είναι πολλαπλάσιος καθώς πολλές αιτήσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά απο τους γονείς, με αποτέλεσμα οι μαθητές που τελικά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να είναι πολλοί περισσότεροι. Ο αρμόδιος για το θέμα Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκαν από μητέρες 441 αιτήσεις που αφορούν 621 παιδιά, εκ των οποίων 51 παιδιά ΑμεΑ.
Να επισημάνουμε ότι τα ΚΔΑΠ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλη την επόμενη σχολική χρονιά μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2018.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΧΟΡΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ΣΚΑΚΙ

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16.00 και έως τις 20.00 το βράδυ και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κ.λπ.
Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν εναλλακτικές δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως δε θα είχαν πρόσβαση, καθώς επίσης και να αναδείξουν το χώρο του σχολείου ως ένα κύτταρο πολιτισμού και γνώσης. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα στους γονείς τους να αποκτήσουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

ΜΕΧΡΙ 15 ΚΔΑΠ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο (έχουν ήδη υποβληθεί 10 αιτήσεις), καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση και τις αιτήσεις που θα εγκριθούν.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων, για καθεμιά από τις οποίες παρατίθεται ο αριθμός ενδιαφερομένων παιδιών :
ΣΧΟΛΕΙΑ ——————————————————————————————ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Πάνω απο 621 παιδιά για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας
To Top