ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαδική βάπτιση 100 παιδιών Ρομά στην Καρποφόρα Μεσσήνης, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Ομαδική βάφτιση Ελλήνων απόρων παιδιών Ρομά, θα τελεστεί ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Καρποφόρα του Δήμου Μεσσήνης, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στις 11.00 το πρωί.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Συνομοσπονδία Ελλήνων Τσιγγάνων.
Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή για να βαφτιστούν 100 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, από την Τρίπολη, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αργολίδα και την Μεσσηνία ενώ στη βάπτιση θα παραστεί και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Βελγίου.Την ομαδική βάφτιση θα τελέσει ο ιερέας, Κώστας Κολτσίδας. Στα νεοφώτιστα θα μοιραστούν συμβολικά δώρα.

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΤΕΡΗ

Το εορταστικό και διασκεδαστικό μέρος της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός Ρομά καλλιτέχνης, Βασίλης Παϊτέρης.
Όποιος επιθυμεί να γίνει νονός χωρίς να έχει καμία οικονομική επιβάρυνση μπορεί να δηλώσει συμμετοχή αρκεί να είναι βαπτισμένος χριστιανός και να μην έχει επιτελέσει πολιτικό γάμο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Ρομ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της, στηρίζει αυτή την ομαδική βάπτιση 100 παιδιών καταγωγής Ρομά.
Στόχος είναι, εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, η περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση των παιδιών αυτών, στη δύσκολη πορεία ένταξής τους στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε τη βάπτιση αυτή με επιστολή της προς το Δήμαρχο, με την οποία, επίσης, τον ενημερώνει ότι η ίδρυση της Συνομοσπονδίας αποτελεί «μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στη μακρά πορεία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, δεδομένου ότι η κοινότητα των Ελλήνων Ρομά, μέσα από πρωτόγνωρες συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, έχει αποκτήσει αξιόπιστη εκπροσώπηση και έχει πλέον όλες τις νομικές, πολιτικές, αλλά και ηθικές προϋποθέσεις να αποτελέσει τον επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας μας, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών ένταξης των Ρομά», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλειος Πάντζος.

Ομαδική βάπτιση 100 παιδιών Ρομά στην Καρποφόρα Μεσσήνης, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος
To Top