ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tελεσίγραφο απο Δήμο Καλαμάτας: Ρυθμίστε τα χρέη, αλλιώς κατάσχεση!

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

Τελεσίγραφο έστειλε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας σε οφειλέτες του, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ήδη ο Δήμος έχει “φέσι” 14.000.000 ευρώ, τόσο απο δημότες όσο και απο επιχειρήσεις. Μονόδρομος φαίνεται λοιπόν πως είναι οι κατασχέσεις, αφού η προσέλευση για ρύθμιση δεν είναι η αναμενόμενη.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης για κάποιους συνδημότες μας, ωστόσο όπως ανέφερε σήμερα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, τους οποίους και έχει εντοπίσει ο Δήμος.
Γι’ αυτό και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία για αναγκαστική είσπραξη των χρεών αυτών.
Κατασχέσεις θα ξεκινήσουν απο τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, δηλαδή απο φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω απο 20.000 ευρώ.

Πρόκειται κυρίως για απλήρωτα δημοτικά τέλη, πολεοδομικά ζητήματα, κλήσεις παραβάσεων, αδικαιολογήτως εισπραχθέντα προνοιακά επιδόματα κ.λπ.

ΠΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ

Αφού προηγηθεί έρευνα από τον Δήμο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή κατασχέσεις κινητών και ακινήτων.
Τα μέτρα αυτά αφορούν και σε περιπτώσεις με κίνδυνο παραγραφής, και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος,αυτές οι οφειλές έχουν προτεραιότητα για κατάσχεση και μάλιστα ανεξαρτήτως ποσού οφειλής.

28.000 “ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Όπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, ολοκληρώνεται η διαδικασία αποστολής περίπου 28.000 ειδοποιητηρίων προς όλους τους οφειλέτες του Δήμου, για πάσης φύσεως οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους.
Σκοπός είναι να ενημερωθούν όλοι όσοι έχουν χρέη στον Δήμο Καλαμάτας, ώστε να σπεύσουν να τα ρυθμίσουν, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών σε πρώτη φάση, και των περιουσιακών τους στοιχείων.

74 ΑΦΜ ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ

Ο αντιδήμαρχος επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων στον Δήμο Καλαμάτας αγγίζουν τα 14.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση αποφεύγουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Αυτούς τους έχει εντοπίσει η Δημοτική Αρχή και πρόκειται για 74 ΑΦΜ που χρωστούν τη μερίδα του λέοντος, πάνω απο 20.000 ευρώ έκαστος.

ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) για αυτή την κατάσταση των συσσωρευμένων χρεών έχουν και οι υπάλληλοι,για μη τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονταν, καθώς το χρέος έρχεται απο πολύ παλιά.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Η προσέλευση για ρύθμιση δεν είναι ικανοποιητική, και ο αντιδήμαρχος κάλεσε για τελευταία φορά τους πολίτες να προσέλθουν στο Δήμο Καλαμάτας και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ούτως ώστε να αποφευχθεί η λήψη των ανωτέρω δυσάρεστων μέτρων.

To Top