ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβολική κατάληψη του εθνικού δρόμου Καλαμάτα-Αρεόπολη στην Καρδαμύλη

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ "ΓΑΙΑ"

"Μπλόκο στην κυκλοφορία δικαίωμα στην υγεία",με το σύνθημα αυτό οι εθελοντές της "Γαία" πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου συμβολική κατάληψη του δρόμου έξω απο το Γυμνάσιο της Καρδαμύλης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμα μια φορά οι εθελοντές του συλλόγου "Γαία" τη Μάνη για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου που δυσχεραίνει το έργο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Έτσι λοιπόν έκλεισαν συμβολικά το πρωί τον δρόμο στην Καρδαμύλη, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουν στους διερχόμενους πολίτες το πρόβλημα.
Τοποθέτησαν στη μέση του δρόμου ένα φορείο με ένα "θύμα" τροχαίου σκεπασμένο με λευκό σεντόνι με αίματα, δραματοποιώντας με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα, και δίνοντας στους διερχόμενους οδηγούς την εντύπωση πως είχε συμβεί στο σημείο ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα.

Ταυτόχρονα όμως πέρασαν το μήνυμα μέσα απο το σύνθημα: "Μπλόκο στην κυκλοφορία Δικαίωμα στην Υγεία" πως όλοι μπορεί να είμαστε εν δυνάμει θύματα τροχαίου, αν η πολιτεία δεν ανταποκριθεί άμεσα να καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, ώστε να μην θρηνούμε ζωές στην άσφαλτο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο,ή το περιστατικό δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί στο Κέντρο Υγείας και ο ασθενής ή τραυματίας έπρεπε να διακομισθεί 40 χιλιόμετρα ως το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο σε σοβαρά περιστατικά υγείας ή τροχαίου ατυχήματος, και το δευτερόλεπτο μετράει στον χρόνο δράσης και αντιμετώπισης ενός περιστατικού.
Την ίδια ώρα πραγματοποίησαν συντονιστική συνάντηση στον χώρο του σχολείου προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους δημότες,πολίτες και παραθεριστές της Δυτικής Μάνης για τη
τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου,και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
"Δώστε το παρόν για μια δυναμική διαμαρτυρία.
Με σκεπτικό την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών του δήμου μας.
Με μοναδικό κίνητρο την διαφύλαξη της ζωής, ενημερώνουμε για την τραγικότητα του Κέντρου Υγείας Μεσσηνιακής Μάνης.
Το κέντρο υγείας παρά τις υπερπροσπάθειες των λίγων εναπομεινάντων ιατρών και των εθελοντών της ΓΑΙΑ, αδυνατεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη.

Στα δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας τη βδομάδα, των συχνών οδικών ατυχημάτων της θερινής περιόδου, οι 4 ιατροί και οι εθελοντές της ΓΑΙΑ, βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη μπορούν να βοηθήσουν πολίτες κι επισκέπτες.

"Διεκδικούμε το αυτονόητο, την υγεία μας
Διεκδικούμε άμεση επίλυση
Απαιτούμε να μη χαθεί άλλη ζωή
Απαιτούμε αξιοπρέπεια
Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης δεν θα σταματήσει μέχρι να εισακουστούμε, ενωμένοι και συσπειρωμένοι".

Συμβολική κατάληψη του εθνικού δρόμου Καλαμάτα-Αρεόπολη στην Καρδαμύλη
To Top