Υγεία

Με νομικό “παραθυράκι” και στόχευση Μπέζου, το απογευματινό Ιατρείο έπεσε στα 24 ευρώ

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ’87 ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2013 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Η Καλαμάτα και ευρύτερα η Μεσσηνία έχει την τύχη να βρίσκεται στο τιμόνι του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως διοικητής αλλά και ως manager μιας σύγχρονης ιατρικής νοσηλευτικής μονάδας ο Γιώργος Μπέζος.
Για το έργο που κάνει καθημερινά και κυρίως αυτά που θα αφήσει όταν θα φύγει, έχουμε αναφερθεί διεξοδικά και αυτά είναι πολλά.
Ομως αξία έχει και η καθημερινότητα.
Σήμερα, λοιπόν, πρέπει να το αποδώσουμε τα εύσημα για μία κίνηση που έκανε μετά την ανακοίνωση του τιμοκατάλογου- “φωτιά” για τα απογευματινά ιατρεία, ο οποίος ήταν -ας πούμε, έξω από τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα και ο λαός και υπήρχαν ποσά (ιδιαίτερα σε πιο έμπειρους γιατρούς), που ο μέσος πολίτης αδυνατούσε να πληρώσει.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αφουγκράστηκε αμέσως την δυσαρέσκειά και την αγανάκτηση των πολιτών και έκανε το αυτονόητο: ανέθεσε στη Νομική Υπηρεσία του νοσοκομείου -γιατί θέλει αρετή, τόλμη αλλά και κάλυψη, για να παραβλέψεις μία υπουργική απόφαση-, να βρει ας πούμε ένα “παραθυράκι”, γιατί λόγω της πολυνομίας στη χώρα μας υπάρχουν πολλά, για να εφαρμόσει τη χαμηλότερη δυνατή χρέωση στον πολίτη κατά την επίσκεψή του στο απογευματινά ιατρεία.

ΣΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1987

Και τα κατάφεραν!
Βρέθηκε ένα προεδρικό διάταγμα του 1987, το 131/87 που περιλαμβάνει την Καλαμάτα στην λίστα των “άγονων και προβληματικών περιοχών“!
Ίσως και λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη τη χρονιά με τον σεισμό…
Βάσει αυτού του χαρακτηρισμού της Καλαμάτας, ως άγονης και προβληματικής περιοχής, έρχεται και “κουμπώνει” η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χρ.Σταϊκούρα και Αδ.Γεωργιάδη το 2013, που προβλέπει ότι στις άγονες και προβληματικές περιοχές οι αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας και βαθμού είναι στάνταρ 24 ευρώ.
Και από προχθές που ξεκίνησαν και επίσημα τα απογευματινά ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, εμφανίστηκαν 24 ασθενείς, κυρίως για εξετάσεις οφθαλμολογικής φύσης, που πλήρωσαν από 24 €!
Και αυτό θα συμβαίνει από δω και στο εξής κάθε Τετάρτη σε όλα τα απογευματινά ιατρεία.
Παραθέτουμε το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, καθώς και την υπουργική απόφαση του 2013, που έσωσαν την κατάσταση, και την τσέπη των ασθενών:



Δείτε αναλυτικά τι προέβλεπε η ΚΥΑ:
YPOURGIKH APOFASH 2013

Θανάσης Πουλόπουλος

To Top