Υγεία

Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη στην Καλαμάτα

Με σύνθημα “Υψώνουμε ασπίδα προστασίας” διοργανώνονται στην Καλαμάτα οι “Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη”.Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας “Η γλυκιά Μεσσηνία”, με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και συντονιστής είναι ο Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4-7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Απο τις 4 το μεσημέρι ξεκινούν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και θα διαρκέσουν ως τις 7 το απόγευμα. Η προσέλευση του κοινού έχει οριστεί στις 7 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. θα αρχίσουν οι χαιρετισμοί. Στις 7.45 μ.μ. θα ακολουθήσει η ομιλία του καθηγητή, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα”.
Ενώ στις 8.15 μ.μ. τη σκυτάλη παίρνει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρουργός, επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα “Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο”. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι “Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη” πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη Μεσσηνία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15 Ιουνίου θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στην Πύλο, στις 16 Ιουνίου στη Χώρα, στις 29 Ιουλίου στον Μελιγαλά και από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Καρδαμύλη, Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά.

Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη στην Καλαμάτα
To Top