ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας»

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας διοργάνωσαν σήμερα στην Καλαμάτα ημερίδα με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας» στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Kεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Αργείτης.
Σε δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την ώρα στην Ελληνική οικονομία και τόνισε ότι κομβικό χρονικό σημείο για την ανάκαμψη ή μη, είναι το αποτέλεσμα του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, κι αν αυτό θα φέρει καλά νέα στο μέγα ζήτημα του χρέους.
Επίσης, από το πρωί, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, παρασχέθηκαν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης καθώς και επαγγελματικής συμβουλευτικής.
Νομικοί του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ).
Συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, με τον νέο Νόμο να έχει όπως είπαν – αρκετά ασαφή σημεία που χρήζουν ανάλυσης.

To Top