Μεσσηνιακή Κουζίνα

Η πιο νόστιμη γουρνοπούλα της Καλαμάτας!

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ “ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑΣ”

Την τιμητική τους θα έχουν σήμερα της Αναλήψεως οι γουρνοπούλες στην Καλαμάτα. Όλη νύχτα θα ψήνονται και το πρωί θα είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε. Στα μυστικά της νόστιμης και καλοψημένης γουρνοπούλας μας μύησε ο αρτοποιός (και δεινός ψήστης) Παναγιώτης Μπαρνασσάς, στον παραδοσιακό του φούρνο στη Ράχη.

“Η καλοψημένη γουρνοπούλα θέλει 9 ώρες ψήσιμο πάνω σε ξύλα”, δηλώνει στην κάμερα του MessiniaLive.

Ο παραδοσιακός του ξυλόφουρνος βρίσκεται στη ράχη απο το 1930 και είναι πασίγνωστος σε όλη την περιοχή της Καλαμάτας.Η προετοιμασία για το ψήσιμο της γουρνοπούλας έχει ήδη αρχίσει όταν τον συναντήσαμε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ μας διαμήνυσε πως θα ψήνει σχεδόν για 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζήτησης.Οι παραγγελίες πολλές,πάνω απο 1.500 κιλά γουρνοπούλα είχαν ήδη ψηθεί, και σχεδόν καραμελώσει. Οι ντόπιες γουρνοπούλες, ο παραδοσικός ξυλόφουρνος και το πολύωρο ψήσιμο είναι τα μυστικά του νόστιμου, ζουμερού και καλοψημένου κρέατος.
Εξυπακούεται πως το μεράκι και η θετική ενέργεια του κ.Παναγιώτη αλλά προπάντων η αγάπη του για τη δουλειά του και η ανιδιοτελής προσφορά του είναι που κάνουν και τις γουρνοπούλες ακόμα νοστιμότερες!

Δημοφιλέστερα

To Top