ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Aυτός ο υπέροχος ΑΝΘΡΩΠ0Σ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος με τον υπέροχο πράο και καταπραυντικό λόγο για τους λιγότερο τυχερούς και την γαλήνια μορφή βρέθηκε στην Ελλάδα.
Και η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν έφτασε στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου. Ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας τράβηξε σαν μαγνήτης τα παιδιά που ζουν εκεί. Ο κ.κ. Αναστάσιος στάθηκε στο δράμα αυτών των ανθρώπων ζητώντας τους να συνεχίσουν να πιστεύουν σε καλύτερες ημέρες. Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν πήρε στην αγκαλιά του ένα μωρό. Οι εικόνες όμως μιλούν καλύτερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας είχε ανακηρυχθεί ομόφωνα απο το Δημοτικό Συμβούλιο επίτιμος δημότης του Δήμου Καλαμάτας σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Χορού, ενώ παράλληλα του είχε απονεμηθεί το Βραβείο Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα έτους 2015. Τότε ανακηρύχθηκε και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ επισκέφτηκε την Αρχαία Μεσσήνη καθώς και την Ανδρούσα.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Aυτός ο υπέροχος ΑΝΘΡΩΠ0Σ
To Top