ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, το συμβόλαιο αγοράς απο τον Δήμο Καλαμάτας, δύο εδαφικών εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευασθεί ισόπεδος κυκλικός κόµβος ρύθµισης της κυκλοφορίας των οχηµάτων, στη συμβολή της Ναυαρίνου και της οδού Μάνης (επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης).
Το συμβόλαιο, που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αναστασία Ζέρβα, υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και εκ μέρους των πωλητών ο Κυριάκος Αρανίτης.

Τα δύο αγροτεμάχια, που αγοράστηκαν απο τον Δήμο έχουν έκταση, το πρώτο 294,32 τ.μ και το δεύτερο 406,42 τ.μ.,και αμφότερα έχουν πρόσοψη στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης και βρίσκονται ανατολικά αυτής, το μεν ακριβώς έναντι της απόληξης της οδού Ναυαρίνου και το δε βορειοδυτικά του προηγουμένου, αφού μεσολαβεί ιδιωτική οδός. Η αγορά αυτή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας έγινε σε εφαρμογή της 529/2016 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και το τίμημα ανήλθε σε 22.236,86 €.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας με τη δημιουργία κόμβου στο σημείο αυτό, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη διαπλάτυνση από το Δήμο της οδού Ναυαρίνου στο πλάτος της απαλλοτρίωσης, η οποία είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και σε συνδυασμό με τον περιμετρικό, διασφαλίζονται συνθήκες ικανοποιητικής και ασφαλούς εισόδου στην Καλαμάτα από την ανατολική πλευρά.

Όπως μάλιστα δήλωσε πριν μερικές ημέρες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη θα είναι έτοιμες οι συμβάσεις, θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου-που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 400.000 ευρώ- οπότε το καλοκαίρι του 2018 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Έπεσαν οι υπογραφές για τον κόμβο της Μάνης
To Top